Industrieel museum - Sas van Gent
        1 / 99   22 November 2019

Zeeland en industrie lijken misschien een rare combinatie, maar niks is minder waar. Dat wordt in dit museum op een leuke interactieve manier tentoongesteld, zodat dit museum echt voor alle leeftijden een belevenis is. Het museum is gevestigd op een unieke locatie in Sas van Gent, namelijk de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek.

Het Industrieel Museum in Sas van Gent vertelt over 100 jaar industrie, hoe de industrie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en wat dit heeft betekend voor Zeeland. Indrukwekkende machines staan tentoongesteld en de historie komt tot leven. In de vaste collectie van het Industrieel Museum Zeeland kom je de (Zeeuwse) Industrie in alle aspecten tegen.

Wie denkt er bij Zeeland nu aan stoommachines, rokende fabrieksschoorstenen of ondergrondse naftaleidingen? Wie weet welke bijzondere producten er vandaag in de Zeeuwse industrie ontwikkeld worden? Wie realiseert zich dat Zeeland het kenniscentrum is van industrietakken die over de hele wereld hun producten afzetten? Wie weet bijvoorbeeld dat het glas aan de gevel van wolkenkrabbers in Dubai en andere wereldsteden uit Sas van Gent komt? Dat Zeeland het hart is van ontwikkelingen in de bio-energie? En dat de Oranje-Tompouce, de Fruittella en de Mentos van Zeeuwse bodem zijn? In de vaste collectie van het Industrieel Museum Zeeland kom je de (Zeeuwse) Industrie in alle aspecten tegen. Het museum is in zones en paviljoens ingedeeld waar steeds andere aspecten op een interactieve manier aan bod komen.

   
Bron : Wikipedia